EBEGÜMECİ ÇORBASI

Ebegümeci Çorbası

EBEGÜMECİ ÇORBASI

Malzemeler

  1. 1 Demet ebegümeci
  2. 1 Çaybardağı pilavlık bulgur
  3. 4 Su bardağı su
  4. 1 Çorba kaşığı tereyağı
  5. 1 Yumurta
  6. 1 Kaşık buğday unu (dolu olmasın)
  7. 2 Çorba kaşığı yoğurt
  8. Yeterince tuz
  9. 1 Tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı

  1. Bulguru yıkayıp dört bardak suya bırakın.
  2. Ebegümecini ince ince doğrayın ve bulgura ekleyin. İkisini birlikte pişirin, dikkat edin taşmasın.
  3. Bu arada yumurtayı, yoğurdu ve unu bir kapta iyice çırpın. Biraz su ilave ederek çorba pişince ilave edin.
  4. Tuzu ekleyin ve aynı yöne karıştırın ki kesilmesin.
  5. Yağı ve pul biberi eritip üzerine dökün.

İpuçları

  • Ebegümecinin antibiyotik özelliği vardır.
  • Boğaz ve geniz eti iltihabına iyi gelir.

Yorumlar

  1. elinize sağlık çok severim kömeç çorbasını bende yapacağım

    YanıtlaSil
  2. çorbaların şahıdır.elinize ve emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. EVET ÇOK YARARLI BİR ÇORBA BEN YAZDAN KURUTUP YAPRAKLARINDAN KIŞIN BİLE YAPIYORUM YORUNUNUZA TEŞEKKÜR EDERİM SAYĞILAR

    YanıtlaSil
  4. adsız sizede çok teşekküe redeim yorumunuz için sayğılar

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar