PATATESLİ BÖREK

Patatesli Yufka Böreği

Malzemeler

  1. 4 Adet yufka
  2. 1 Kg patates
  3. Yarım demet maydanoz
  4. 1 İri soğan
  5. 1 Kaşık tereyağı
  6. Kırmızı biber
  7. Kara biber
  8. Tuz
  9. 2 Yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  10. 1 Kahve fincanı sıvı yağ
  11. 1 Su bardağı yoğurt
  12. Çörek otu (susamda olur)

Yapılışı

  1. Patatesleri haşlayın, soyun ve çatal yardımıyla ezin.
  2. Bir tavaya tereyağını koyup eritin, soğanı doğrayıp kavurun.
  3. Patatesi ilave edin ve karıştırın.
  4. Maydanozu ince ince doğrayın ve ekleyin.
  5. Pul biber, kara biber ve tuzu da ilave edip karıştırın.
  6. Derin bir kaba yumurtaları kırın, birinin sarısını ayırın.
  7. Yoğurdu ve sıvı yağı ekleyin, bir su bardağı su ilave edip çırpın.
  8. Yufkanın birini düz bir zemine serin, ikiye bölün.
  9. Yoğurtlu karışımdan yufkaya sürün, patatesli harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın.
  10. Yağladığınız tepsiye yerleştirin, işlemi bitene kadar devam edin.
  11. Üzerine yumurta sarısını sürün ve çörek otu gezdirin.
  12. 170 derecede 20 dakika pişirin. (Fırınınıza göre ayarlayın.)

İpuçları

  • İsterseniz üst üste de tepsi böreği yapabilirsiniz.

Yorumlar

  1. mükemmel olmuş elinize sağlık oğlum bayıldı böreğe

    YanıtlaSil
  2. afiyet olsun oglunuza yorumunuz için tşkl

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar