PATATESLİ BÖREK

Patatesli Yufka Böreği

Patatesli Yufka Böreği Patatesli Yufka Böreği

Malzemeler

  1. 4 Adet yufka
  2. 1 Kg patates
  3. Yarım demet maydanoz
  4. 1 İri soğan
  5. 1 Kaşık tereyağı
  6. Kırmızı biber
  7. Kara biber
  8. Tuz
  9. 2 Yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  10. 1 Kahve fincanı sıvı yağ
  11. 1 Su bardağı yoğurt
  12. Çörek otu (susam da olur)

Yapılışı

  1. Patatesleri haşlayın, soyup çatal yardımıyla ezin.
  2. Bir tavaya tereyağını koyup eritin, soğanı doğrayıp kavurun.
  3. Patatesi ilave edin, maydanozu ince ince doğrayıp ekleyin.
  4. Pul biber, kara biber ve tuzu ekleyip karıştırın.
  5. Derin bir kaba yumurtaları kırın, birinin sarısını ayırın.
  6. Yoğurdu ve yağı ilave edin, bir su bardağı su ekleyip çırpın.
  7. Yufkanın birini düz bir zemine serin, ikiye bölün.
  8. Yoğurtlu karışımdan yufkaya sürün, patatesli harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın.
  9. Yağladığınız tepsiye yerleştirin, bitinceye kadar devam edin.
  10. Üzerine yumurta sarısını sürün, çörek otu gezdirin.
  11. 170 derecede 20 dakika pişirin. (Fırınınıza göre ayarlayın.)

İpuçları

  • Bu işlemi üst üste de tepsi böreği yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun!

Yorumlar

  1. mükemmel olmuş elinize sağlık oğlum bayıldı böreğe

    YanıtlaSil
  2. afiyet olsun oglunuza yorumunuz için tşkl

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar