Ana içeriğe atla
GALDİRİK KIZARTMASI
Galdirik (Ispıt) Kızartması
Malzemeler
- 1 Kg galdirik (ıspıt)
- 2 Yumurta
- Kızarmak için biraz sıvı yağ
- Tuz
Yapılışı
- Galdirikleri temizleyin, yıkayın ve doğrayın.
- Ateşe derin bir tencereye su koyup kaynatın, tuzu ekleyin.
- Kaynayan suda galdirikleri haşlayın, süzün ve iyice sıkın.
- Teflon tavaya yağı koyun ve galdirikleri ekleyip yayılmasını sağlayın.
- Kızardığında kapağı yoksa servis tabağıyla çevirin, diğer yanına yağı ekleyin.
- Yumurtaları çırpıp kızaran galdiriklerin üzerine yayın, kapağını kapatıp bir iki dakika daha kızartın.
- Not: Mısır unu katarak da kızartabilirsiniz, yumurta koymadan da kızartabilirsiniz.
İpuçları
- Galdirikleri iyice sıkmak, fazla suyun gitmesini sağlar.
- Kızartma sırasında yağın sıcak olduğundan emin olun.
bende yaptım çok güzel oluyor eline sağlık çiğdem
YanıtlaSilçiğdem kardeşim yorumların için teşekkür ederim begendine sevindim umarım başka yemeklerimi hamur işimide denersin sevgiler
YanıtlaSilkaradenızlı olmana bayıldım :) galdirik, pancar yemekleri , tursu kızartmaları, mısır ekmegı allahımmmm :)
YanıtlaSilben giörele'liyim çanakçı-ege köylü. istanbulda olsan mutlaka gorusmek ısterim !