Ana içeriğe atla
FIRINDA LEVREK
Levrek Tarifi
Malzemeler
1 kg levrek (yaklaşık 6 adet)
1 baş sarımsak
Tane karabiber (yoksa toz karabiber)
Maydanoz
Defne yaprağı (isteğe bağlı)
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı mısır unu
Tuz
Yapılışı
Levrekleri iyice yıkayıp süzün.
Tuzlayın ve fırın tepsisini yağlayın.
Balıkları mısır ununa bulayıp tepsiye dizin.
Sarımsakları soyup her balığın içine 3-4 diş koyun.
Defne yaprağını ve karabiberi ekleyin.
Maydanozu sapıyla birlikte koyun.
Üzerine tereyağını bir bıçak yardımıyla sürün.
170 derece fırında yarım saat pişirin.
İpuçları
Balığın kokusunu malzemeler alır, hoş bir koku yayar.
Bol yeşillikle servis yapın.
Limon sevenler limon sıkabilir.
herkese tavsiye ederim çok leziz olmdu ben denedim elinize emeğinize sağlık ben nevin
YanıtlaSilbiz balığı çok seviyoruz umarım sizlerde seversiniz özellikle çocuklara ve yaşlılara kansızlığa çok faydası var gerisini saymaya gerek yok yorumunuz için tşekkürler
YanıtlaSil