FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KARNIBAHAR

Karnıbahar Graten

Malzemeler

  1. 1 Orta boy karnıbahar
  2. Tuz

Beşamel Sos İçin Malzemeler

  1. 2 Su bardağı süt
  2. 1 Kahve fincanı buğday unu
  3. 1 Çorba kaşığı tereyağı (veya margarin)
  4. 1 Su bardağı rendelenmiş kaşar
  5. Tuz

Yapılışı

  1. Karnıbaharı yıkayıp tuzlu suda haşlayın.
  2. Haşlanan karnıbaharı parçalayıp fırın tepsisine yerleştirin.
  3. Beşamel sosu hazırlamak için yağı bir kapta eritin.
  4. Unu biraz kavurun, ardından soğuk sütle yavaş yavaş açın.
  5. Tuzunu ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
  6. Sos göz göz olunca karnıbaharın üzerine dökün.
  7. Üzerine rendelenmiş kaşarı serpin.
  8. Fırına verin ve üzeri kızarana kadar pişirin.
  9. Sıcak servis yapın.

İpuçları

  • Baharat sevenler için kırmızı biber eklenebilir.

Yorumlar

  1. Beşamel soslu karnabahara bayılırım.Hele kızartma karnabahara yatılı giderim.Seninkide çok hoş olmuş ellerine sağlık.Pazı sarmanada bayıldım. Denemek isterim.Sevgi ve saygılarrrr.....

    YanıtlaSil
  2. Sebze sevenler için çok güzel yorumunuz için çok teşekkürler sevgilr

    YanıtlaSil
  3. sen nyaparsan bölesini yaparsın nefis baybas50

    YanıtlaSil
  4. seninn yemek tariflerine baktıkça acıkıyom iştahım açılıyo tarifinden faydalanıyoz eline sağlık çok hepsi çok nefis tşklerr baybas50

    YanıtlaSil
  5. güzel yorumlarınız için çok tşekkür ederim beğendinize sevindim afiyet olsun

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar