Ana içeriğe atla
FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KARNIBAHAR
Karnıbahar Graten
Malzemeler
- 1 Orta boy karnıbahar
- Tuz
Beşamel Sos İçin Malzemeler
- 2 Su bardağı süt
- 1 Kahve fincanı buğday unu
- 1 Çorba kaşığı tereyağı (veya margarin)
- 1 Su bardağı rendelenmiş kaşar
- Tuz
Yapılışı
- Karnıbaharı yıkayıp tuzlu suda haşlayın.
- Haşlanan karnıbaharı parçalayıp fırın tepsisine yerleştirin.
- Beşamel sosu hazırlamak için yağı bir kapta eritin.
- Unu biraz kavurun, ardından soğuk sütle yavaş yavaş açın.
- Tuzunu ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
- Sos göz göz olunca karnıbaharın üzerine dökün.
- Üzerine rendelenmiş kaşarı serpin.
- Fırına verin ve üzeri kızarana kadar pişirin.
- Sıcak servis yapın.
İpuçları
- Baharat sevenler için kırmızı biber eklenebilir.
Beşamel soslu karnabahara bayılırım.Hele kızartma karnabahara yatılı giderim.Seninkide çok hoş olmuş ellerine sağlık.Pazı sarmanada bayıldım. Denemek isterim.Sevgi ve saygılarrrr.....
YanıtlaSilSebze sevenler için çok güzel yorumunuz için çok teşekkürler sevgilr
YanıtlaSilsen nyaparsan bölesini yaparsın nefis baybas50
YanıtlaSilseninn yemek tariflerine baktıkça acıkıyom iştahım açılıyo tarifinden faydalanıyoz eline sağlık çok hepsi çok nefis tşklerr baybas50
YanıtlaSilgüzel yorumlarınız için çok tşekkür ederim beğendinize sevindim afiyet olsun
YanıtlaSil