FIRIN POŞETİNDE LEVREK BUĞULAMA

Levrek Buğlama Tarifi

FIRIN POŞETİNDE LEVREK BUĞULAMA

Malzemeler

  • 4 Tane levrek
  • 2 Tane fırın poşeti
  • 4 Tane orta boy patates
  • 2 Tane kuru soğan
  • 4 Tane çarliston biber
  • 15 Tane cini sarımsak
  • 4 Tane orta boy domates (ceri domates daha yakışıyor)
  • 1 Çorba kaşığı tereyağı
  • 1 Limon
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz

Yapılışı

  1. Levrekleri temizleyip yıkayın, tuzlayın ve karabiber serpin.
  2. Karnının içine ayıkladığınız sarımsakları koyun ve fırın poşetine yerleştirin.
  3. Soğanları halka halka doğrayıp balıkların karnına koyun.
  4. Domatesleri ikiye bölüp yanına yerleştirin.
  5. Patatesleri soyup, kızartmalık kalınlıkta doğrayın ve yıkayıp ekleyin.
  6. Çarliston biberleri de ekleyin.
  7. Biraz maydanoz koyun, üzerine tuz serpin.
  8. Limonu halka halka doğrayıp ekleyin.
  9. Üzerine tereyağını parça parça koyun.
  10. Poşetin ağzını sıkıca bağlayın ve birkaç yerinden kürdanla delin.
  11. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40-45 dakika pişirin.

İpuçları

  • Fırınınızın sıcaklığına göre pişirme süresini ayarlayın.
  • Balıkların tazeliğine dikkat edin.

Yorumlar

  1. BENDE YAPTIM TADINA DOYAMADIK HAMSİNİDE DENEYECEGİM ELİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  2. afiyet olsun bencede deneyin değişik bir lezzet yorumunuz için tşkkürler

    YanıtlaSil
  3. Ben KARADENİZLİYİM her yaz giderim bloğunu çok beğendim devamını beklerim...

    YanıtlaSil
  4. hemşehrim çok teşekkür ederim yorumuna ve beğendiğine sevgiler

    YanıtlaSil
  5. İlk fırsatta deneyeceğim.elinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. BENCEDE DENEYİN MÜKEMMEL OLUYOR SAYGILAR

    YanıtlaSil
  7. biz de bu akşam deneyeceğiz

    YanıtlaSil
  8. adımı yazmayı unutmuşum ben İsmail H. Ataç

    YanıtlaSil
  9. teşekür ederim ismail bey afiyet olsun sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar