ZEYTİN YAĞLI YAPRAK SARMASI

Asma Yaprağında Pirinç

ZEYTİN YAĞLI YAPRAK SARMASI

Malzemeler

  • Yarım kg asma yaprağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3-4 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 kesme şeker
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı kaynamış su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (üzeri için)
  • Yarım limon
  • 2,5 su bardağı kaynamış su

Yapılışı

  1. Soğanları ince ince doğrayın ve tencereye koyun.
  2. Bir çay bardağı zeytinyağını ve fıstığı ekleyip, fıstık kızarana kadar kavurun.
  3. Pirinci yıkayıp ilave edin, biraz kavurun.
  4. Sırayla diğer malzemeleri ekleyin.
  5. Bir çay bardağı sıcak suyu ilave edip karıştırın, ağzını kapatın.
  6. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin ve demlenmeye bırakın.
  7. Asma yaprağını sıcak suda birkaç kez yıkayın, tuzlu olmasını önleyin.
  8. Yaprağın damarlı kısmı içe gelecek şekilde avucunuza veya düz bir yere koyun.
  9. İçine bir tatlı kaşığı harç koyup, önce üstünü sonra yanlarını kapatıp sıkıca sarın.
  10. Bitinceye kadar devam edin.
  11. Tencerenin dibine bir sıra yaprak dizin, dibine yapışmaması için.
  12. Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağını ve 2,5 su bardağı kaynar suyu ilave edin.
  13. Üzerine limon dilimlerini koyun, düz bir tabakla kapatın.
  14. Kapağını da kapatıp kaynamaya başlayınca altını kısın.
  15. Yarım saat kadar pişirin.

İpuçları

  • Asma yapraklarını tuzlu olmaması için iyice yıkayın.
  • Pirinç harcını hazırlarken malzemeleri iyi karıştırın.

Yorumlar

  1. böyle güzel yiyecek tarifleri insanın iştahını kabartıyor paylaşımınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. ayy ayyy en bayıldığım yiyecek..

    öyle istediki şuan cnm eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. güzel arkadaşlarım güzel yorumlarınız için çok tşekkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar