ZEYTİN YAĞLI YAPRAK SARMASI


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM
MALZEMELER
Yarım kg asma yaprağı
2 Su bardağı pirinç
3,4 Adet soğan
2 Yemek kaşığı çam fıstığı
1 Yemek kaşığı nane
1 Tatlı kaşığı kara biber
1 Tatlı kaşığı tarçın
2 Kesme şeker
2 Yemek kaşığı kuş üzümü
1 Kıyılmış maydanoz
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çay bardağı kaynamış su
1 Çay bardağı zeytin yağı
Yarım çay bardağı yine zeytin yağı(üzeri için)
Yarım limon
2,5 Su bardağı kaynamış su
YAPILIŞI
Soğanları ince ince doğrayalım tencereye koyalım bir çay bardağı zeytin yağınıda fıstığıda ekleyip fıstık kızarana kadar kavuralım pirinci yıkayıp ilave edelim biraz kavuralım sırayla malzemeleri ilave edelim bir çay bardağı sıcak suyu ilave edip karıştırıp ağzını kapatalım kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip demlandirelim asma yaprağını sıcak suda bir kaç kere yıkayalım yoksa tuzlu olur iyice suyundan arındıralım damarlı kısmı içe gelecek şekilde avucumuza yada düz bir yere koyup içine bir tatlı kaşığı harçtan koyup önce üstünü sonrada yanları kapatıp sıkıca saralım bitinceye kadar devam edelim tencerenin dibine bir sıra yaprak dizelim dibine yapışmaz üzerine yarım çay bardağı zeytin yağını da koyup ikibuçuk su bardağı kaynar suyuda ilave edelim üzerine limon dilimleyeli koyalım düz bir tabak kapatalım sonra kapağınıda kapatıp kaynamaya başlayınca altını kısalım yarım saat kadar pişirelim
afiyet olsunnnnn
böyle güzel yiyecek tarifleri insanın iştahını kabartıyor paylaşımınız için teşekkürler
YanıtlaSilayy ayyy en bayıldığım yiyecek..
YanıtlaSilöyle istediki şuan cnm eline sağlık
güzel arkadaşlarım güzel yorumlarınız için çok tşekkür ederim sevgiler
YanıtlaSil