Ana içeriğe atla
HAVUÇLU HAMSİLİ PİAV
Hamsili Pilav Tarifi
Malzemeler
2 Su bardağı pirinç
3 Su bardağı sıcak su
2 Orta boy havuç
1 Avuç dolmalık fıstık
1 Avuç kuş üzümü
1 Tatlı kaşığı kara biber
1,5 Kg Karadeniz hamsisi
1 Çay fincanı sıvı yağ
1 Çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Yapılışı
Pirinci iyice yıkayıp süzelim.
Tencereye sıvı yağı koyup, fıstığı ekleyip kavuralım.
Rendelediğimiz havucu ekleyip kavurmaya devam edelim.
Kuş üzümünü yıkayıp ilave edelim.
Tuz ve karabiberi ekleyip, sıcak suyu ilave edelim.
Kısık ateşte pişmeye bırakalım, suyunu çekince demlenmeye alalım.
Hamsileri temizleyip, kılçıklarını ayıralım ve yıkayıp süzelim.
Biraz tuz ekleyelim.
Fırına dayanıklı borcam veya tepsiyi yağlayalım.
Hamsileri sırtı tepsiye gelecek şekilde dizelim, ama sık olsun.
Tepsinin etrafına da hamsileri dizelim.
Pilavı hamsilerin üzerine boşaltalım ve düzleyelim.
Geriye kalan hamsileri de sırtı yukarı gelecek şekilde dizelim.
Tereyağını hamsilerin üzerine sürelim.
Isıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
İpuçları
Pilavın daha lezzetli olması için, kuş üzümünü önceden ıslatabilirsiniz.
Hamsileri dizmeden önce tuzlayarak lezzetini artırabilirsiniz.
Blogunuz hayırlı ugurlu olsun.Hoş geldiniz blog dünyasına,hamsiye özel bir ilgim vardır.Bendede Hamsili Pilav postu var.Ellerine sağlık.Sevgi ve saygılarrrrrr..
YanıtlaSilANNEMİN ELİ ÇOK TŞEKKÜR EDERİM TEMENNİN İÇİN DE YORUMUN İÇİNDE SAYGILAR
YanıtlaSil