HAMSİ DOLMASI. HAMSİ KUŞU

Hamsi Kızartma Tarifi

Malzemeler

  • Yarım kg hamsi
  • 1 Baş soğan
  • Biraz maydanoz
  • Kırmızı biber
  • Kara biber
  • 1 Diş sarımsak
  • 2 Yumurta
  • 2 Kaşık mısır unu
  • Tuz
  • Limon
  • Kızarmak için yağ

Yapılışı

  1. Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın, yıkayıp tuzlayın.
  2. Soğanı ince ince doğrayın.
  3. Maydanozu yıkayıp ince doğrayın ve soğana ekleyin.
  4. Kırmızı biber, kara biber ve tuzu ilave edip karıştırın.
  5. Hamsilerin içine bu karışımdan koyup diğer hamsiyle kapatın.
  6. Yumurtaları çırpın, hamsileri önce yumurtaya sonra mısır ununa bulayıp kızartın.
  7. İsteğe göre limon sıkıp sıcak servis yapın.

İpuçları

  • Yanında bol yeşillik ile servis yapabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Canım arkadaşım Hamsi kuşu hk.yorumlarına çok teşekkür ederim.Hamsi dolması olduğunuda bilmiyordum.Bu bilgi için bir kez daha teşekkür ederim.Sevgi ve saygılarrr...

    YanıtlaSil
  2. annemineli bende size çok teşekkür ederim yorumunuz için emeginiz için saygılarımla

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar