Ana içeriğe atla
FIRINDA SALÇALI TAVUK BUDU
Tavuk Budu ve Patates Tarifi
Malzemeler
- 4 Tane tavuk budu
- 3 Orta boy patates
- 1 Çorba kaşığı biber salçası (ya da domates salçası)
- 1 Çay kaşığı kara biber
- 1 Çay kaşığı kekik
- Tuz
Yapılışı
- Butları bol suda haşlayın ve tuz ekleyin.
- Patatesleri soyup yıkayın ve kızartmalık kalınlıkta doğrayın.
- Patatesleri iyice yıkayıp, fırın tepsisine az yağlayarak dizin.
- Tavuk haşlanırken patatesler de fırında pişsin. Su eklemeyin.
- Fırın derecesini 170°C ayarlayın.
- Bir tabağa salçayı, kara biberi ve kekiği koyun. Haşladığınız tavuk suyundan bir su bardağı ekleyin.
- Butları bu karışıma bulayın ve patateslerin üzerine yerleştirin.
- Fırına tekrar verip biraz daha pişirin.
İpuçları
- Patateslerin daha çıtır olması için önceden biraz haşlayabilirsiniz.
- Farklı baharatlar ekleyerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
eline sağlık abla tam öğrenci yemeği daha kolay yemek tariflerini bekliyoruz ben yaptım hem kolay hem leziz
YanıtlaSilelimden geldiği kadar öğrencinin yapabileceği kolay tarifler vereceğim yorumunuz için çok teşekkürler sevgilerr
YanıtlaSileline sağlık hepsi harika faydalnıyoruz senin hünerlerinden baybas50
YanıtlaSilBAYPAS 50 BASRİ BEY ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM YORUMUNUZ İÇİN SAYĞILAR
YanıtlaSil