FIRINDA SALÇALI TAVUK BUDU

Tavuk Budu Tarifi

FIRINDA SALÇALI TAVUK BUDU

Malzemeler

  • 4 Tane tavuk budu
  • 3 Orta boy patates
  • 1 Çorba kaşığı biber salçası (ya da domates salçası)
  • 1 Çay kaşığı kara biber
  • 1 Çay kaşığı kekik
  • Tuz

Yapılışı

  1. Butları bol suda haşlayın, tuz ekleyin.
  2. Patatesleri soyup yıkayın, kızartmalık kalın doğrayın ve iyice yıkayın.
  3. Fırın tepsisini az yağlayın, patatesleri dizin.
  4. Tavuk haşlanırken patatesler fırında pişsin, su eklemeyin.
  5. Fırın derecesini 170 dereceye ayarlayın.
  6. Bir tabağa salçayı, biberi, kekiği ve haşladığınız sudan bir su bardağı ekleyin.
  7. Butları bu karışıma bulayın ve patateslerin üzerine koyun.
  8. Fırına tekrar verin ve biraz daha pişirin.

Afiyet olsun!

Yorumlar

  1. eline sağlık abla tam öğrenci yemeği daha kolay yemek tariflerini bekliyoruz ben yaptım hem kolay hem leziz

    YanıtlaSil
  2. elimden geldiği kadar öğrencinin yapabileceği kolay tarifler vereceğim yorumunuz için çok teşekkürler sevgilerr

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık hepsi harika faydalnıyoruz senin hünerlerinden baybas50

    YanıtlaSil
  4. BAYPAS 50 BASRİ BEY ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM YORUMUNUZ İÇİN SAYĞILAR

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar