FIRINDA SALÇALI TAVUK BUDU
Tavuk Budu Tarifi
Malzemeler
- 4 Tane tavuk budu
- 3 Orta boy patates
- 1 Çorba kaşığı biber salçası (ya da domates salçası)
- 1 Çay kaşığı kara biber
- 1 Çay kaşığı kekik
- Tuz
Yapılışı
- Butları bol suda haşlayın, tuz ekleyin.
- Patatesleri soyup yıkayın, kızartmalık kalın doğrayın ve iyice yıkayın.
- Fırın tepsisini az yağlayın, patatesleri dizin.
- Tavuk haşlanırken patatesler fırında pişsin, su eklemeyin.
- Fırın derecesini 170 dereceye ayarlayın.
- Bir tabağa salçayı, biberi, kekiği ve haşladığınız sudan bir su bardağı ekleyin.
- Butları bu karışıma bulayın ve patateslerin üzerine koyun.
- Fırına tekrar verin ve biraz daha pişirin.
Afiyet olsun!
eline sağlık abla tam öğrenci yemeği daha kolay yemek tariflerini bekliyoruz ben yaptım hem kolay hem leziz
YanıtlaSilelimden geldiği kadar öğrencinin yapabileceği kolay tarifler vereceğim yorumunuz için çok teşekkürler sevgilerr
YanıtlaSileline sağlık hepsi harika faydalnıyoruz senin hünerlerinden baybas50
YanıtlaSilBAYPAS 50 BASRİ BEY ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM YORUMUNUZ İÇİN SAYĞILAR
YanıtlaSil