ıslama (bandırma)

arkadaşlar bu tarif mantarlada oluyor tavukla da oluyor ben bu gün tavuklu tarifi vereceğim. MALZEMELER 1 Bütün tavuk 1 Baş soğan 1 Buçuk kg ıslamalık yufka 250 g tereyağı Tuz YAPILIŞI tavuğu bol suda haşlayalım. bu arada yufkaları ikiye ortadan keselim ortadan kestiğimiz yufkaları masanın üzerinde iki parmak kalınlıgında katlayalım.katladımız yufkaları dört parçaya bölelim bu arada tavu didelim . ayrı kaba alalım tavuk suyundan ateşe dayanıklı tencereye 3/5 su bardagı koyalım kısık ateşte olsun bu arada tere yağınıda eritelim tavuk suyunun içine erimiş bir iki kaşık yag koyalım ateşe dayanıklıtepsiye biraz ayçiçek yagı koyalım yapışmaması için bir sıra yufkaları dizelim yufkadan bir adet alıp tereyağına bandırıp tüm yufkaların üzerine sürelim sonra tekrar yufkaları kısık ateşte olan tavuk suyuna batırıp dizelim bu işlemi sırayla yapalım tavukların birazını üzerine serpelim tekrar işleme devam edelim en üstüne yine tavuk serpelim NOT ıslamanın yufkası mutlaka pişmiş yufka olsun normal yufka hamur oluyor . afiyet olsun...

Yorumlar

  1. Çooook güzel

    YanıtlaSil
  2. et türü yemeklerin iyi olması kesin çok güzel olmuş eline saglık konyadan

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık asiye ablacım... Eminim çok lezzetli olmuştur. Afiyetler olsun ... Neşe

    YanıtlaSil
  4. yorumlarınız için teşekkürler sevgilerrrrr

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar