Fırında Makarna

Malzemeler

  • 1 paket fırın makarna
  • Haşlamak için yeterince su
  • Biraz tuz
  • Sosu için:
    • 3 su bardağı süt
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
    • 3 yemek kaşığı buğday unu
    • 1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    • İsteğe bağlı olarak 1 su bardağı hellim veya normal peynir

Yapılışı

  1. Makarna, bol tuzlu suda 6-7 dakika haşlanır.
  2. Suyunu süzün.
  3. Sos için bir tencerede yağı eritin.
  4. Yağ eridikten sonra unu ekleyip biraz kavurun.
  5. Kavrulma işlemi devam ederken sütü ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
  6. Sos koyulaşınca ateşten alın.
  7. Fırına dayanıklı bir borcam veya tepsiye makarnanın yarısını koyun.
  8. Üzerine sosun yarısını dökün ve hellim veya normal peyniri serpin.
  9. Geri kalan makarnayı ekleyin ve sosun devamını dökün.
  10. En son rendelenmiş kaşarı serpin.
  11. Üzeri kızarana kadar pişirin.

İpuçları

  • Makarnayı haşlarken tuz miktarını ayarlamayı unutmayın.
  • Sosun kıvamını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Yorumlar

  1. makarna çooook güzel ama listeniz yok mesela tatlılar,çorbalar vb olsa daha iyi olur.

    YanıtlaSil
  2. listede yaptık öneriniz için çok tşkl yeni yeni tarifler yazıyorum sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar