Ana içeriğe atla
Fırında Makarna
Malzemeler
- 1 paket fırın makarna
- Haşlamak için yeterince su
- Biraz tuz
- Sosu için:
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
- 3 yemek kaşığı buğday unu
- 1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- İsteğe bağlı olarak 1 su bardağı hellim veya normal peynir
Yapılışı
- Makarna, bol tuzlu suda 6-7 dakika haşlanır.
- Suyunu süzün.
- Sos için bir tencerede yağı eritin.
- Yağ eridikten sonra unu ekleyip biraz kavurun.
- Kavrulma işlemi devam ederken sütü ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
- Sos koyulaşınca ateşten alın.
- Fırına dayanıklı bir borcam veya tepsiye makarnanın yarısını koyun.
- Üzerine sosun yarısını dökün ve hellim veya normal peyniri serpin.
- Geri kalan makarnayı ekleyin ve sosun devamını dökün.
- En son rendelenmiş kaşarı serpin.
- Üzeri kızarana kadar pişirin.
İpuçları
- Makarnayı haşlarken tuz miktarını ayarlamayı unutmayın.
- Sosun kıvamını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
makarna çooook güzel ama listeniz yok mesela tatlılar,çorbalar vb olsa daha iyi olur.
YanıtlaSillistede yaptık öneriniz için çok tşkl yeni yeni tarifler yazıyorum sevgiler
YanıtlaSil