ETLİ EKME(KIYMALI)

Merhaba Sevgili Okuyucularım

Malzemeler (5 Kişilik)

  • Yarım kg kıyma
  • 1 baş kuru soğan
  • 4 ortaboy domates
  • 1,2 sivri biber
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı su
  • Kırmızı biber
  • Karabiber
  • Kiraz tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım kg un

Yapılışı

  1. Undan biraz ayırarak hamuru açmak için kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım ve dinlenmeye bırakalım.
  2. Kıymayı derin bir kaba koyalım, soğanı ve domatesi ince ince doğrayalım, kıymaya ilave edelim.
  3. Geri kalan malzemeleri de ekleyelim. Acı seviyorsanız biberi kendinize göre ayarlayın.
  4. Son olarak bir bardak suyu da kıymaya ilave edip iyice karıştıralım.
  5. Ateşe geniş bir tava koyalım.
  6. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapalım, una bulayarak açalım.
  7. Tavanızın büyüklüğünde açtığımız yufkanın yarısına harcı koyup yayalım, boş kalan yeri üzerine örtelim.
  8. Tavaya koyalım, bir yanı kızarınca diğer yana yağ koyup iki yanını da kızartalım.

İpuçları

  • Köy ocaklarında sacda daha iyi oluyor.

Yorumlar

  1. ellerine sağlık asiye hanım lahmacun sevenler evde bu tarifi yapsın çok lezzetli başka tariflerini bekliyoruz

    YanıtlaSil
  2. yorumunuz içinb çok teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar