ETLİ EKME(KIYMALI)

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM MALZEMELER 5 KİŞİLİK Yarım kg kıyma 1 Baş kuru soğan 4 Ortaboy domates 1,2 Sivri biber 1 Yumurta 1 Su bardagı su Kırmızı biber Karabiber Kiraz tuz Kızartmak için sıvı yağ Yarım demet maydonoz Yarım kg un YAPILIŞI Undan biraz ayıralım hamuru açmak için geriyekalan unu kulak memesi yumşaklında bir hamur yuğuralım dinlenmeye bırakalım kıymayı derin bir kaba koyalım soğanı domatesi ince ince dograyalım kıymaya ilave edelim geri kalan malzemeleride ilave edelim eğre acı severseniz biberi kendiniz ayarlayın en son bir bardak suyuda kıymaya ilave edelim iyice karıştıralım ateşe geniş bir tava koyalım hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapalım una bulayarak açalım tavanızın büyüklüğünde yapmış oldumuz harçtan yufkanın yarısına koyup yayalım boş kalan yeri üzerine örtelim tavaya koyalım tavada bir yanı kızarınca diyer yana yag koyup iki yanınıda kızartalım NOT köy ocaklarında sacda daha iyi oluyor afiyet olsunn

Yorumlar

  1. ellerine sağlık asiye hanım lahmacun sevenler evde bu tarifi yapsın çok lezzetli başka tariflerini bekliyoruz

    YanıtlaSil
  2. yorumunuz içinb çok teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar