Ana içeriğe atla
ETLİ EKME(KIYMALI)
Merhaba Sevgili Okuyucularım
Malzemeler (5 Kişilik)
- Yarım kg kıyma
- 1 baş kuru soğan
- 4 ortaboy domates
- 1,2 sivri biber
- 1 yumurta
- 1 su bardağı su
- Kırmızı biber
- Karabiber
- Kiraz tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- Yarım kg un
Yapılışı
- Undan biraz ayırarak hamuru açmak için kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım ve dinlenmeye bırakalım.
- Kıymayı derin bir kaba koyalım, soğanı ve domatesi ince ince doğrayalım, kıymaya ilave edelim.
- Geri kalan malzemeleri de ekleyelim. Acı seviyorsanız biberi kendinize göre ayarlayın.
- Son olarak bir bardak suyu da kıymaya ilave edip iyice karıştıralım.
- Ateşe geniş bir tava koyalım.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapalım, una bulayarak açalım.
- Tavanızın büyüklüğünde açtığımız yufkanın yarısına harcı koyup yayalım, boş kalan yeri üzerine örtelim.
- Tavaya koyalım, bir yanı kızarınca diğer yana yağ koyup iki yanını da kızartalım.
İpuçları
- Köy ocaklarında sacda daha iyi oluyor.
ellerine sağlık asiye hanım lahmacun sevenler evde bu tarifi yapsın çok lezzetli başka tariflerini bekliyoruz
YanıtlaSilyorumunuz içinb çok teşekkürler
YanıtlaSil