Ana içeriğe atla
ETLİ EKME(KIYMALI)
Lezzetli Kıyma Yufkası Tarifi
Malzemeler (5 Kişilik)
- Yarım kg kıyma
- 1 baş kuru soğan
- 4 ortaboy domates
- 1,2 sivri biber
- 1 yumurta
- 1 su bardağı su
- Kırmızı biber
- Karabiber
- Kiraz tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- Yarım kg un
Yapılışı
- Undan biraz ayırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun ve dinlenmeye bırakın.
- Kıymayı derin bir kaba alın, soğanı ve domatesi ince ince doğrayın ve kıymaya ekleyin.
- Geri kalan malzemeleri de ilave edin. Acı seviyorsanız biber miktarını ayarlayın.
- Son olarak bir bardak suyu da kıymaya ekleyin ve iyice karıştırın.
- Ateşe geniş bir tava koyun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapın ve una bulayarak açın.
- Tavanızın büyüklüğünde açtığınız yufkanın yarısına harçtan koyup yaydırın, boş kalan kısmı üzerine kapatın.
- Tavaya koyun, bir yanı kızarınca diğer yanına yağ ekleyip her iki tarafını da kızartın.
İpuçları
- Köy ocaklarında sacda pişirmek daha lezzetli olur.
- Afiyet olsun!
ellerine sağlık asiye hanım lahmacun sevenler evde bu tarifi yapsın çok lezzetli başka tariflerini bekliyoruz
YanıtlaSilyorumunuz içinb çok teşekkürler
YanıtlaSil