ETLİ EKME(KIYMALI)

Lezzetli Kıyma Yufkası Tarifi

ETLİ  EKME(KIYMALI)

Malzemeler (5 Kişilik)

  • Yarım kg kıyma
  • 1 baş kuru soğan
  • 4 ortaboy domates
  • 1,2 sivri biber
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı su
  • Kırmızı biber
  • Karabiber
  • Kiraz tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım kg un

Yapılışı

  1. Undan biraz ayırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun ve dinlenmeye bırakın.
  2. Kıymayı derin bir kaba alın, soğanı ve domatesi ince ince doğrayın ve kıymaya ekleyin.
  3. Geri kalan malzemeleri de ilave edin. Acı seviyorsanız biber miktarını ayarlayın.
  4. Son olarak bir bardak suyu da kıymaya ekleyin ve iyice karıştırın.
  5. Ateşe geniş bir tava koyun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapın ve una bulayarak açın.
  6. Tavanızın büyüklüğünde açtığınız yufkanın yarısına harçtan koyup yaydırın, boş kalan kısmı üzerine kapatın.
  7. Tavaya koyun, bir yanı kızarınca diğer yanına yağ ekleyip her iki tarafını da kızartın.

İpuçları

  • Köy ocaklarında sacda pişirmek daha lezzetli olur.
  • Afiyet olsun!

Yorumlar

  1. ellerine sağlık asiye hanım lahmacun sevenler evde bu tarifi yapsın çok lezzetli başka tariflerini bekliyoruz

    YanıtlaSil
  2. yorumunuz içinb çok teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar