14 Kasım 2012 Çarşamba

FIRINDA BOSTAN PATLICANI DOLMASI

 MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM SİZLERE DEĞİŞİK BİR DOLMA TARİFİ VERECEĞİM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SEVGİLER
 MALZEMELER

5, 6  Adet bostan patlıcanı
300  Gr kıyma
1 Adet iri soğan
2 Sivri biber
1 Kaşık salça
Kırmızı biber
Kara biber
Tuz
Maydanoz
Limon

YAPILIŞI

Patlıcanları alaca soyup içini oyalım tuzlu limonlu suyla yıkayıp kuruyalım patlıcanların dışına sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış  250 derecde   15 dakika kadar pişirelim bu arada iç malzemesini hazırlayalım soğanları ince ince doğrayalım sivri biberleri de doğrayıp hafif sıvı yağda iyice kavuralım  salçayı da ekleyip kavuralım kıymayı da ilave edip kavuralım dometesleri de ince ince küp şeklinde doğrayıp baharatları da ilave edelim kısık ateşte pişsin bu arada maydanozları da ilave edip ateşten alalım  fırından çıkardığımız patlıcanların içine dolduralım fırın tepsisine dizelim üzerlerini domatesle süsleyelim bir bardak sıcak su ılave edip tekrar fırına verelim 15, dakika kadar yine pişsin    NOT patlıcanların içinden çıkan fazlalıkları da tepsiye koyun üzerine artan kıyma harcını koyun harika oluyor  pilavla sıcak servis yapalım
afiyet olsun

12 Kasım 2012 Pazartesi

PEPEÇURA

 MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BİLİYORUM UZUN ZAMANDIR TARİF VEREMEDİM YOĞUNLUĞUMDAN DOLAYI  BUGÜN SİZLERE İLK DEFA YAPMIŞ OLDUĞUM PEPEÇURA  NİN TARİFİNİ VERECEĞİM YANİ BİR NEVİ ÜZÜM SUYUYLA MISIR UNUNU TATLISI KARADENİZE HAS BİR TATLI SEVGİLER







MALZEMELER

1 Kg kokulu siyah üzüm 
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı mısır nişastası
4 su bardağı mısır unu
1 çorba kaşığı mısır nişastası

YAPILIŞI


Üzümleri saplarından ayıklayıp yıkayalım 6 ,  7 bardak suyla iyice pişirelim üzümleri iyice ezelim süzgeçten başka bir tencereye suyunu alalım bir kasede mısır ununu nişastayı bir bardak suyla açalım  kaynayan yani süzdüğümüz üzüm suyuna karıştırarak ilave edelim şekerinide ilave edelim  iyice pişirelim  pişen pepecuraları kaselere alalım NOT sizler istediğiniz kıvamda yapabilirsiniz  koyu olmuşsa su ilave edebilir  sulu olmuşsa un koyabilirsiniz
afiyet olsun