PEPEÇURA
MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BİLİYORUM UZUN ZAMANDIR TARİF VEREMEDİM YOĞUNLUĞUMDAN DOLAYI BUGÜN SİZLERE İLK DEFA YAPMIŞ OLDUĞUM PEPEÇURA NİN TARİFİNİ VERECEĞİM YANİ BİR NEVİ ÜZÜM SUYUYLA MISIR UNUNU TATLISI KARADENİZE HAS BİR TATLI SEVGİLER

MALZEMELER
1 Kg kokulu siyah üzüm
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı mısır nişastası
4 su bardağı mısır unu
1 çorba kaşığı mısır nişastası
YAPILIŞI
Üzümleri saplarından ayıklayıp yıkayalım 6 , 7 bardak suyla iyice pişirelim üzümleri iyice ezelim süzgeçten başka bir tencereye suyunu alalım bir kasede mısır ununu nişastayı bir bardak suyla açalım kaynayan yani süzdüğümüz üzüm suyuna karıştırarak ilave edelim şekerinide ilave edelim iyice pişirelim pişen pepecuraları kaselere alalım NOT sizler istediğiniz kıvamda yapabilirsiniz koyu olmuşsa su ilave edebilir sulu olmuşsa un koyabilirsiniz
afiyet olsun
değişik ve güzel bir tarifmiş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSiltiene que estar rico, bsts
YanıtlaSilteşekkür ederim evet değişik bir tat
YanıtlaSilHic duymadigim bilmedigim bir tat....elinize saglik..
YanıtlaSil