10 Şubat 2012 Cuma

KAR MANZARASI

 MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM SİZE BUGÜN KAR MANZARALARIMI YAYINLIYORUM

 

9 Şubat 2012 Perşembe

MANTARLI OMLET

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM SİZE BU GÜN BASİT AMA ÇOK LEZZETLİ VE KOLAY BİR OMLET TARİFİ VERECEĞİM



MALZEMELER

8,9 Tane mantar
2,3 Tane yeşil biber
1 Baş kuru soğan
1 Domates
3 Yumurta
 Kırmızı biber
Kara biber
Tuz


YAPILIŞI

Soğanı doğrayalım bir kapaklı tencerede az yağda kavuralım yeşil biberleri de kavuralım domatesi de ince doğrayıp ilave edelim mantarları yıkayıp doğrayıp onuda ilave edelim tuzunu kırmızı ve kara biberi de ilave edip 5 dakika pişirelim 3 yumurtayı da çırpıp  üzerine koyup kapağını kapatıp 2 dakika pişirelim
afiyet olsun

7 Şubat 2012 Salı

ŞEFTALİ REÇELİ

MERHABALAR BUGÜN SİZE ŞEFTALİ REÇELİ TARİFİ VERECEĞİM


MALZEMELER

1 Kg şeftali
1Kg toz şeker
1 Çorba kaşığı limon suyu

YAPILIŞI


Şeftalileri soyup küçük küp küp doğrayalım tencereye koyalım üzerine şekeri de ilave edelim bir gece bekletelim  bir karıştırıp ateşe koyalım kaynayınca altını kısalım alacağımıza yakın limon suyunu ilave edelim kıvamını siz ayarlayın NOT  şeftali reçeline bayılıyorum
afiyet olsun

AYVA REÇELİ

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BUGÜN SİZLERE REÇEL TARİFİ VERECEĞİM







MALZEMELER

2 Kg ayva
2Kg toz şeker
Yarım limon suyu

YAPILIŞI


Ayvaların kabuklarını soyalım istediğiniz şekil doğrayın ben minik minik doğradım  ayvanın çekirdeklerinden de içine koyalım  tencereye şekeri de ilave edip karıştıralım bir gece dinlensin şeker eriyecek  bir karıştırıp ateşe koyalım orta ateşte kaynatalım kaynayınca altını kısalım kıvamını kendiniz ayarlayın çünkü kimi koyu kimi sulu seviyor ben koyu seviyorum alacağıma yakın limon suyunu ilave edelim ben reçelde hiç su kullanmıyorum     NOT:ayvanın çekirdeklerini koymamızın sebebi renk vermesidir ayva reçeline çok hoş renk veriyor
afiyet olsun