26 Ocak 2011 Çarşamba

SULU KÖFTE

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM SİZE BU GÜN SULU KÖFTE TARİFİ VERECEĞ

MALZEMELER:

250 gram kıyma
1 Adet büyük soğan
 3 Adet  patates
1 Orta boy havuç
3/4 kahve fincanı pirinç
1 Çorba kaşığı margarin
1 Cay bardağı un
5 Bardak su
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI
 
Pirinçler yıkanıp derin bir kaba  koyalım soğanı çok ince doğrayalım ince doğrayamazsak rendeleyelim kıymayıtuzu bineri köfte haline getirelim iyice yoğuralım unu bir çay tepsisine serpelim  yapmış olduğumuz köftelerden misket büyüklüğünde yuvarlak yapıp una bulayalım  bu arada tencereye suyu koyup kaynayınca havucu garnütür gibi doğrayıp kaynayan  suya  bırakalım sonrada patatesleride aynı şekilde  sonra kaynayan suya köfteleri salalım tuzunu ilave edelim pişince isteğe göre limonda knulabilir
afiyet olsunnnn

25 Ocak 2011 Salı

HAMSİ BUĞLAMA

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM SİZE YİNE KARADENİZDEN BİR YEMEK HAMSİ BUĞLAMA TARİFİ VERECEĞİM

MALZEMELER

1 Kg  hamsi kılçıkları ayıklanmış
2 adet patates
1 kuru soğan
4,5 sivri biber
2,3 adet domates
1 limon
3,4 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Az tere yağı
Kara biber
Tuz

YAPILIŞI

Fırına dayanıklı bir tepsi olması lazım ben folyo kağıdı kullandım siz kullanmayabilirsiniz hamsiyi iyce yıkayıp süzelim yarısını alta dizelim sırayla patateslari düz yarım ay şeklinde doğrayıp dizelim biberleri, ikiye doğrayalım domatesleride aynı şekilde ay şeklinde doğrayalım soğanlarıda ay şeklinde limonlarıda koyalım kara biberi tuzunu ekleyelim en üste maydanozlarıda koyup tere yağınıda koyalım sarımsaklarıda ekleyip folyo kağıdını kapatıp fırında pişirelim NOT Pişmiş halini çekmeyi unutmuşum bir dahaki yaptığımda pişmiş halinide eklerim
afiyet olsunnnn

KIYILMIŞ KARIŞIK TURŞU KIZARTMASI

MERHABA SVGİLİ OKUYUCULARIM SİZLERE DEGİŞİK TURŞU KIZARTMASI TARİFİ VERECEĞİM KARADENİZ TURŞUSU

 İÇİNDEKİLER

 KIYLMIŞ FASÜLYE
 KARA KABAK
 BİBER
 YEŞİL DOMATES
 KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ

YAPILIŞI 
Turşuyu sıcak suda iyice yıkayalım çünkü tuzludur iyice sıkalım tavaya biraz sıvı yağ koyup kızmasını bekleyelim sonra turşuyu koyup elimizin dabanıyla bastırarak yayalım her yeri kızarınca kapakla yada servis tabağıyla çevirip biraz sıvı yağ ekleyip kızartalım . NOT: Bu turşuyu yapamaya bilirsiniz karışık turşu alıp ince ince doğrayıp bu şekildede yapabilirsiniz.


afiyet olsunnnnnn