AŞURE
Aşure Tarifi
Merhaba sevgili okuyucularım, size bu sene yapmış olduğum aşure tarifini vereceğim.
Malzemeler
- 1 kg aşurelik buğday
- 500 gr fasulye
- 500 gr nohut
- 2 su bardağı kuru üzüm
- 200 gr kuru incir
- 200 gr kuru kayısı
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı süt
- 1.5 kg toz şeker
- 2 portakal kabuğu rendesi
- 3 elma
- 200 gr ceviz içi
- 200 gr kuru dut
- Su
Üzeri için:
- Tarçın
- Fındık
- Nar
- Kuş üzümü
- Dolmalık fıstık
- File fındık
- Hindistan cevizi
Yapılış
- Buğdayı sıcak su koyarak bir gece bekletin.
- Bir gece bekledikten sonra üzerine tekrar su koyarak patlayana kadar pişirin.
- Altını kapatıp haşlanmış fasulye ve nohutu ekleyin, kaynar su ekleyip kapağı kapalı dinlenmeye bırakın.
- 10 dakika kadar pişirin, ardından yıkanmış üzümü ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin.
- 5 dakika daha piştikten sonra yarı kıvamda haşlanmış pirinci, cevizleri ve dutu ekleyin.
- Kıvamı koyu olursa sıcak su ekleyin.
- Elmaları soyup minik küp doğrayarak ilave edin.
- Portakal kabuğu rendesi ve kayısıyı ekleyin, karıştırmayı ihmal etmeyin.
- Renginin beyaz olması için sütü ekleyin.
- Toz şekeri ekleyip birkaç dakika daha pişirin.
- Kapağını kapatıp bir süre dinlendirin.
- Kaselere paylaştırıp üst malzemelerle süsleyerek servis yapın.
İpuçları
- İsterseniz gül suyu da ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Ellerinize sağlık nefis görünüyor doya doya bir aşure yiyemedim bu yıl:((içimde kaldı olsada yesem şimdi:))Sevgiler....
YanıtlaSilteşkkür ederim evetbu yıl bende yapamadım ama yapanlar güzel yapmış ellerine sağlık
YanıtlaSil