HAVUÇLU FINDIKLI KEK

Havuçlu Fındıklı Kek Tarifi

HAVUÇLU FINDIKLI KEK

Malzemeler

  1. 2 Su bardağı şeker
  2. 4 Yumurta
  3. 2 orta boy havuç
  4. 3 Su bardağı un
  5. 1 Su bardağı yoğurt
  6. 1 Çay bardağı fındık
  7. Yarım margarin
  8. 1 Kabartma tozu
  9. 1 vanilya
  10. 1 Tatlı kaşığı kakao
  11. 1 Çay kaşığı tarçın

Yapılışı

  1. Yumurtaları derin bir kaba kırın ve iyice çırpın.
  2. Şekeri ilave edin ve köpürünceye kadar çırpmaya devam edin.
  3. Yoğurdu ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  4. Yağı eritip ilave edin.
  5. Havuçları rendeleyin ve sırayla diğer malzemeleri ekleyin.
  6. Fındıktan birazını kek kalıbına serpin.
  7. Diğer malzemeleri iyice çırpıp kek kalıbına boşaltın.
  8. Önceden ısıtılmış fırına koyun. İlk 10 dakika kapağını açmayın.
  9. 170 derecede pişirin, kendi fırınınıza göre ayarlayın.

İpuçları

  • Kek kabarmazsa, fırın kapağını erken açmayın.
  • Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar