Ana içeriğe atla
SOĞANLI HAMSİ TAVA
Hamsili Mısır Unu Kızartması
Malzemeler
  - 1 kg hamsi
 
  - 3 orta boy kuru soğan
 
  - 1 su bardağı mısır unu
 
  - Kırmızı pul biber
 
  - Kara biber
 
  - Tuz
 
  - Kızarmak için sıvı yağ
 
Yapılışı
  - Hamsileri kıçıklarıyla beraber temizleyin, iyice yıkayıp süzün.
 
  - Kuru soğanları uzun uzun veya yarım halka şeklinde doğrayın ve hamsiye karıştırın.
 
  - Kırmızı biber, kara biber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
 
  - Üzerine mısır ununu koyup tekrar karıştırın.
 
  - Kızartma tavasına biraz sıvı yağ koyun ve tava kızınca hamsili karışımın yarısını koyup elimizle döşeyin.
 
  - Karışımı iyice yaslayarak kızartın.
 
  - Bir servis tabağıyla ters çevirip diğer tarafı da kızartın.
 
  - Bol yeşil salatayla servis yapın.
 
İpuçları
  - Hamsileri taze seçmeye özen gösterin.
 
  - Kızartma işlemi sırasında yağı yeterince ısıtın.
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder