Şerbetin Hazırlanışı: 2.5 su bardağı şeker ve 3.5 su bardağı suyu kaynatın ve soğumaya bırakın.
Krema Hazırlığı: Yarım su bardağı sütle krem şantinizi hazırlayın ve dolaba koyun.
Dört su bardağı süt, un ve nişastayı muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve soğutun. Krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
Kekin Hazırlanışı: Yumurta sarıları ve beyazlarını ayrı çırpın. Sarıları şekeriyle birleştirip suyu ekleyin, un ve kabartma tozunu ekleyin. Beyazları tuzla çırpıp karışıma ekleyin.
Kek karışımını yağlanmış kalıba dökün ve 180 derece fırında pişirin.
Soğuyan keki ikiye bölün, alt tabana şerbeti gezdirin ve kremayı sürün. Üst katı yerleştirip kalan şerbeti dökün.
Nar ve kuruyemişlerle süsleyin.
İpuçları
Kekin daha yumuşak olması için yumurtaları oda sıcaklığında kullanın.
Yorumlar
Yorum Gönder