PAŞA YASTIĞI TATLISI

Değişik Bir Tatlı Tarifi

Malzemeler

Kek İçin

  1. 4 büyük boy yumurta
  2. 1 paket kabartma tozu
  3. Bir çay bardağından az eksik toz şeker
  4. 1/4 su bardağı sıcak su
  5. Bir tutam tuz
  6. 1.5 su bardağı buğday unu
  7. 4.5 su bardağı süt
  8. 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  9. 1 dolu yemek kaşığı un
  10. 1 paket krem şanti

Şerbet İçin

  1. 2.5 su bardağı şeker
  2. 3.5 su bardağı su

Süsleme İçin

  1. Nar ve dilediğiniz kuruyemişler

Yapılış

  1. Şerbetin Hazırlanışı: Şeker ve suyu bir araya getirip kaynatın, soğumaya bırakın.
  2. Krema Hazırlığı: Yarım su bardağı sütle krem şantiyi hazırlayıp dolaba koyun.
  3. Dört su bardağı süt, un ve nişastayı muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin, soğutun. Krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
  4. Kekin Hazırlanışı: Yumurta sarılarını ve beyazlarını ayrı ayrı çırpın. Sarıları şekerle birleştirip suyu ekleyin, un ve kabartma tozunu ekleyin. Beyazları tuzla çırpıp karışıma ekleyin.
  5. Kek karışımını yağlanmış kalıba dökün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  6. Soğuyan keki ikiye bölün, alt tabana şerbeti gezdirin, kremayı sürün. Üst katı yerleştirip kalan şerbeti dökün ve kremayı yayın.
  7. Nar ve kuruyemişlerle süsleyin.

İpuçları

  1. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan testi yapın.
  2. Şerbetin soğuması için yeterince bekleyin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar