MANTARLI KEREVİZ ÇORBASI

Belkıs Abla'nın Çorbası

Malzemeler

  1. 2 Tane kereviz
  2. 1 Tane havuç
  3. 250 gr kültür mantarı
  4. 1 Kaşık tereyağı
  5. 2 Kaşık un
  6. Sos için:
  7. 1 Kaşık tereyağı
  8. 1 çay Kaşığı pul biber
  9. 1 çay Kaşığı karabiber

Yapılışı

  1. Havuç ve kerevizler yıkanıp soyulur, kuşbaşı doğranır ve derin bir tencerede haşlanır.
  2. İyice haşlandıktan sonra bir kenarda bir kaşık tereyağıyla un kavrulur, soğuk suyla yavaş yavaş açılır ve kerevize eklenir.
  3. Karışım blendırdan geçirilir.
  4. Bu arada mantarlar yıkanıp kuşbaşı doğranır ve yağda kavrulur, çorbaya eklenir.
  5. Üzerine tereyağı, pul biber ve karabiber gezdirilir.
  6. Sıcak servis yapılır.

İpuçları

  • Çorbanın daha lezzetli olması için taze baharatlar ekleyebilirsiniz.
  • Servis sırasında limon dilimleri ile sunabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar