Ana içeriğe atla
MANTARLI KEREVİZ ÇORBASI
Belkıs Abla'nın Çorbası
Malzemeler
- 2 Tane kereviz
- 1 Tane havuç
- 250 gr kültür mantarı
- 1 Kaşık tereyağı
- 2 Kaşık un
- Sos için:
- 1 Kaşık tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı
- Havuç ve kerevizler yıkanıp soyulur, kuşbaşı doğranır ve derin bir tencerede haşlanır.
- Haşlandıktan sonra bir kenarda 1 kaşık tereyağıyla un kavrulur, soğuk suyla yavaş yavaş açılır ve kerevize eklenir.
- Karışım blendırdan geçirilir.
- Mantarlar yıkanıp kuşbaşı doğranır ve yağda kavrulur, çorbaya eklenir.
- Üzerine tereyağı, pul biber ve karabiber gezdirilir, sıcak servis yapılır.
İpuçları
- Çorbanın kıvamını isteğe göre ayarlayabilirsiniz.
- Servis yapmadan önce üzerine taze otlar ekleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder