MANTARLI KEREVİZ ÇORBASI

Belkıs Abla'nın Çorbası

MANTARLI KEREVİZ ÇORBASI

Malzemeler

  1. 2 Tane kereviz
  2. 1 Tane havuç
  3. 250 gr kültür mantarı
  4. 1 Kaşık tereyağı
  5. 2 Kaşık un
  6. Sos için:
  7. 1 Kaşık tereyağı
  8. 1 çay kaşığı pul biber
  9. 1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı

  1. Havuç ve kerevizler yıkanıp soyulur, kuşbaşı doğranır ve derin bir tencerede haşlanır.
  2. Haşlandıktan sonra bir kenarda 1 kaşık tereyağıyla un kavrulur, soğuk suyla yavaş yavaş açılır ve kerevize eklenir.
  3. Karışım blendırdan geçirilir.
  4. Mantarlar yıkanıp kuşbaşı doğranır ve yağda kavrulur, çorbaya eklenir.
  5. Üzerine tereyağı, pul biber ve karabiber gezdirilir, sıcak servis yapılır.

İpuçları

  • Çorbanın kıvamını isteğe göre ayarlayabilirsiniz.
  • Servis yapmadan önce üzerine taze otlar ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar