DAMLASAKIZ MACUNLU KURABİYE

Değişik Bir Kurabiye Tarifi

DAMLASAKIZ MACUNLU KURABİYE

Malzemeler

  1. 200 gr tereyağı veya margarin
  2. Yarım çay bardağı sıvı yağ
  3. 1 kaşık damlasakızı macun
  4. 1 tane yumurta
  5. 1 su bardağı pudra şekeri
  6. Yarım çay bardağı nişasta
  7. Kabartma tozu
  8. Vanilya
  9. Aldığı kadar un

Yapılışı

  1. Derin bir kaba un hariç tüm malzemeleri koyup karıştırın.
  2. Yavaş yavaş unu ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin.
  3. İstediğiniz şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizin.
  4. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
  5. Üzerini istediğiniz gibi süsleyin.

İpuçları

  • Hamurun yumuşak olması için un miktarını dikkatli ayarlayın.
  • Fırın sıcaklığını kontrol edin, her fırın farklılık gösterebilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar