Ana içeriğe atla
BOSTAN PATLICANIYLA KARNIYARIK
Patlıcan Tarifi
Malzemeler
- 2 Tane bostan patlıcanı
- 4 Sivri biber
- 4 Tane çeri domates (veya büyük domates dilimleri)
İç Malzemeler
- 300 gr kıyma
- 2 Tane kuru soğan
- 1 Tane iri domates
- 6 Dal maydanoz
- 1 Kaşık salça
- 3 Diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
Yapılışı
- Patlıcanları alaca soyup ikiye uzunlamasına kesin, tuzlu suya koyun ve 15 dakika bekletin.
- Sudan çıkarıp iyice kurulayın.
- Yağladığınız patlıcanları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ve fırında kızartın.
- Biberleri de fırında kızartın.
- İnce doğradığınız soğanları az yağda derin tavada kavurun.
- Kıymayı ilave edip iyice kavrulunca salçayı ekleyin, biraz daha kavurun.
- Rendelediğiniz domatesi, tuzu, baharatları ve sarımsağı ekleyip altını kısık ateşe alın, suyunu çekene kadar pişirin.
- Maydanozları ekleyin.
- Patlıcanları derin fırın kabına alın, çatalla içini ezin.
- Kıymalı sosu 4 eşit parçaya bölün ve patlıcanları doldurun.
- Biberleri ve domateslerle süsleyin.
- Sos tavasına az salça koyup bir bardak sıcak su ekleyin, bir çay kaşığı tuz ilave edip karıştırın.
- Patlıcanların kenarından sosu koyun ve 180 derecede 15 dakika pişirin.
- Sıcak servis yapın, yanında pilav ve cacık ile servis edebilirsiniz.
İpuçları
- Patlıcanları tuzlu suda bekletmek acılığını alır.
- Fırın sıcaklığını kontrol edin, her fırın farklılık gösterebilir.
Yorumlar
Yorum Gönder