BOSTAN PATLICANIYLA KARNIYARIK

Patlıcan Tarifi

Malzemeler

  • 2 Tane bostan patlıcanı
  • 4 Sivri biber
  • 4 Tane çeri domates (veya büyük domates dilimleri)

İç Malzemeler

  • 300 gr kıyma
  • 2 Tane kuru soğan
  • 1 Tane iri domates
  • 6 Dal maydanoz
  • 1 Kaşık salça
  • 3 Diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber

Yapılışı

  1. Patlıcanları alaca soyup ikiye uzunlamasına kesin, tuzlu suya koyun ve 15 dakika bekletin.
  2. Sudan çıkarıp iyice kurulayın.
  3. Yağladığınız patlıcanları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ve fırında kızartın.
  4. Biberleri de fırında kızartın.
  5. İnce doğradığınız soğanları az yağda derin tavada kavurun.
  6. Kıymayı ilave edip iyice kavrulunca salçayı ekleyin, biraz daha kavurun.
  7. Rendelediğiniz domatesi, tuzu, baharatları ve sarımsağı ekleyip altını kısık ateşe alın, suyunu çekene kadar pişirin.
  8. Maydanozları ekleyin.
  9. Patlıcanları derin fırın kabına alın, çatalla içini ezin.
  10. Kıymalı sosu 4 eşit parçaya bölün ve patlıcanları doldurun.
  11. Biberleri ve domateslerle süsleyin.
  12. Sos tavasına az salça koyup bir bardak sıcak su ekleyin, bir çay kaşığı tuz ilave edip karıştırın.
  13. Patlıcanların kenarından sosu koyun ve 180 derecede 15 dakika pişirin.
  14. Sıcak servis yapın, yanında pilav ve cacık ile servis edebilirsiniz.

İpuçları

  • Patlıcanları tuzlu suda bekletmek acılığını alır.
  • Fırın sıcaklığını kontrol edin, her fırın farklılık gösterebilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar