4 Tane çeri domates (büyük domates de kullanabilirsiniz)
İç Malzemeler
300 gr kıyma
2 Tane kuru soğan
1 Tane iri domates
6 Dal maydanoz
1 Kaşık salça
3 Diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Yapılışı
Patlıcanları alaca soyup ikiye uzunlamasına kesin ve tuzlu suya koyun. 15 dakika bekletin.
Sudan çıkarıp iyice kurulayın. Yağladığınız patlıcanları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ve fırında kızartın.
Biberleri de fırında kızartın.
İnce doğradığınız soğanları az yağda derin tavada kavurun.
Kıymayı ilave edip iyice kavrulunca salçayı ekleyin. Biraz daha kavurup rendelediğiniz domatesi, tuzu ve baharatları ekleyin. Sarımsağı da ekleyip altını kısık ateşe alın ve suyunu çekene kadar pişirin.
Maydanozları ekleyin.
Patlıcanları derin fırın kabına alın ve çatalla içini ezin.
Kıymalı sosu 4 eşit parçaya ayırın ve patlıcanları doldurun. Biberleri ve domateslerle süsleyin.
Sos tavasına az salça koyup bir bardak sıcak su ekleyin ve bir çay kaşığı tuz ilave edin. Patlıcanların kenarından bu sosu koyun.
180 derecede 15 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın. Yanında pilav ve cacıkla servis edebilirsiniz.
İpuçları
Patlıcanları tuzlu suda bekletmek acılığını alır.
Fırında kızartma işlemi için yağlı kağıt kullanmak, temizliği kolaylaştırır.
Yorumlar
Yorum Gönder