SARIMSAKLI HAMUR
Kastamonu Yöresel Kesme Hamur Tarifi

Malzemeler
- 4 su bardağı kesme hamur
- 1 kase yoğurt
- 4 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
Yapılış
- Derin bir tencereye su koyup kaynamaya bırakın. Biraz tuz ve bir kaşık kadar sıvı yağ ekleyin.
- Kaynayan suya kesme hamurunu ekleyin ve makarna gibi 15 dakika pişirin.
- Bu arada sarımsakları ayıklayıp sarımsaklı yoğurt hazırlayın.
- Bir tavada tereyağını eritin.
- Pişen kesme hamurunu süzün ve soğuk suya alın.
- Derin bir servis tabağına kevgirle süzerek bir miktar kesme hamuru koyun, üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
- Sonra tereyağını gezdirin. Bu işlemi kesme hamuru, sarımsaklı yoğurt ve tereyağı bitinceye kadar tekrarlayın.
- En üstüne tekrar sarımsaklı yoğurt ve tereyağı koyarak servise hazır hale getirin.
İpuçları
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder