SARIMSAKLI HAMUR

Kastamonu Yöresel Kesme Hamur Tarifi

SARIMSAKLI HAMUR

Malzemeler

  1. 4 su bardağı kesme hamur
  2. 1 kase yoğurt
  3. 4 diş sarımsak
  4. 2 çorba kaşığı tereyağı
  5. Tuz

Yapılış

  1. Derin bir tencereye su koyup kaynamaya bırakın. Biraz tuz ve bir kaşık kadar sıvı yağ ekleyin.
  2. Kaynayan suya kesme hamurunu ekleyin ve makarna gibi 15 dakika pişirin.
  3. Bu arada sarımsakları ayıklayıp sarımsaklı yoğurt hazırlayın.
  4. Bir tavada tereyağını eritin.
  5. Pişen kesme hamurunu süzün ve soğuk suya alın.
  6. Derin bir servis tabağına kevgirle süzerek bir miktar kesme hamuru koyun, üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
  7. Sonra tereyağını gezdirin. Bu işlemi kesme hamuru, sarımsaklı yoğurt ve tereyağı bitinceye kadar tekrarlayın.
  8. En üstüne tekrar sarımsaklı yoğurt ve tereyağı koyarak servise hazır hale getirin.

İpuçları

Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar