SARIMSAKLI HAMUR

Kastamonu'ya Ait Kesme Hamuru Tarifi

Malzemeler

  • 4 su bardağı kesme hamur
  • 1 kase yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz

Yapılışı

  1. Derin bir tencereye su koyup kaynamaya bırakın.
  2. Biraz tuz ve bir kaşık kadar sıvı yağ ekleyin.
  3. Kaynayan suya kesme hamurunu ekleyin ve 15 dakika pişirin.
  4. Sarımsakları ayıklayıp sarımsaklı yoğurt hazırlayın.
  5. Bir tavada tereyağını eritin.
  6. Kesmeyi süzün ve soğuk suya alın.
  7. Derin bir servis tabağına kevgirle süzerek bir miktar kesme hamuru koyun.
  8. Sarımsaklı yoğurt ve tereyağını gezdirin.
  9. Bu işlemi kesme hamuru, sarımsaklı yoğurt ve tereyağı bitene kadar tekrarlayın.
  10. En üstüne sarımsaklı yoğurt ve tereyağı koyarak servise hazır hale getirin.

İpuçları

  • Kesme hamurunu taze yaparsanız lezzeti daha iyi olur.
  • Sarımsaklı yoğurdu isteğe göre daha fazla sarımsak ekleyerek zenginleştirebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar