Ana içeriğe atla
SARIMSAKLI HAMUR
Kastamonu'ya Ait Kesme Hamuru Tarifi
Malzemeler
- 4 su bardağı kesme hamur
- 1 kase yoğurt
- 4 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
Yapılışı
- Derin bir tencereye su koyup kaynamaya bırakın.
- Biraz tuz ve bir kaşık kadar sıvı yağ ekleyin.
- Kaynayan suya kesme hamurunu ekleyin ve 15 dakika pişirin.
- Sarımsakları ayıklayıp sarımsaklı yoğurt hazırlayın.
- Bir tavada tereyağını eritin.
- Kesmeyi süzün ve soğuk suya alın.
- Derin bir servis tabağına kevgirle süzerek bir miktar kesme hamuru koyun.
- Sarımsaklı yoğurt ve tereyağını gezdirin.
- Bu işlemi kesme hamuru, sarımsaklı yoğurt ve tereyağı bitene kadar tekrarlayın.
- En üstüne sarımsaklı yoğurt ve tereyağı koyarak servise hazır hale getirin.
İpuçları
- Kesme hamurunu taze yaparsanız lezzeti daha iyi olur.
- Sarımsaklı yoğurdu isteğe göre daha fazla sarımsak ekleyerek zenginleştirebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder