SARIMSAKLI HAMUR

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIN BU GÜN SİZLERE YENİ BİR TARİF VERCEĞİM BU TARİF YÖRESEL BİR  TARİF KASTAMONUYA AİT UMARIM BEĞENİRSİNİZ SEVGİLER  



MALZEMELER 

4 Su bardağı kesme hamur
1 Kase yoğurt 
4 Dış sarımsak 
2 Çorba kaşığı tereyağı 
    Tuz

YAPILIŞI 

Derin bir tecereye su koyup kaynamaya bırakalım biraz tuz bir kaşık kadar sıvı yağ  koyup kaynayan suya kesme hamurunu salalım makarna misali 15 dakika pişirelim  bu ara sarımsakları ayıklayıp sarımsaklı yoğurt yapalım bir tavada tereyağınıda eritelim  kesme hamuru süzelim süzdüğumuz kesme hamurunu soğuk suya alalım  derin bir servis tabağına kevgirle süzerek bir kevgir kesme hamuru koyup sarımsaklı yoğurttan gezdirelim sonra tereyağı  gezdirelim tekrar kesme hamur sarımsaklı yoğur tereyağ bitinceye kadar sırasıyla yapalım en üzerine sarımsaklı yoğur sonra tere yağı koyup servise hazır
   
                                       afiyet olsun

Yorumlar

Popüler Yayınlar