KITIR TATLIM

Tatlı Tarifi

Malzemeler

  • Yarım su bardağı tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • Tekrar aldığı kadar un

Şerbet İçin

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Şerbetin Yapılışı

  1. Derin bir kaba şekeri ve suyu ekleyin, limon dilimini de ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Bir kenarda soğumasını bekleyin.

Tatlı'nın Yapılışı

  1. Derin bir kaba 2 bardak unu eleyin, bardağın arkasından ortasını açın.
  2. Yarım su bardağı tereyağını berrak olana kadar eritin, üzerine sıvı yağı da ekleyin ve kaynatın.
  3. Bu arada yarım su bardağı sütün içine kabartma tozunu katıp karıştırın, beklesin.
  4. Yağ iyice kaynayınca, ortasını açtığınız unun ortasına dökün ve tahta kaşıkla karıştırın.
  5. Sütü de katıp iyice karıştırın, biraz soğuyunca un ekleyerek yoğurun.
  6. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp çay tabağı kadar açın, ister kevgirle ister çatalla şekil verip rulo yapın, uçlarını birleştirin.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin.
  8. İlk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti üzerinde gezdirin ve en az iki saat bekletin.
  9. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

İpuçları

  • Kıyır olması için yağın kızgın olması gerekiyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar