Ana içeriğe atla
KITIR TATLIM
Tatlı Tarifi
Malzemeler
- Yarım su bardağı tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- Tekrar aldığı kadar un
Şerbet İçin
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Şerbetin Yapılışı
- Derin bir kaba şekeri ve suyu ekleyin, limon dilimini de ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Bir kenarda soğumasını bekleyin.
Tatlı'nın Yapılışı
- Derin bir kaba 2 bardak unu eleyin, bardağın arkasından ortasını açın.
- Yarım su bardağı tereyağını berrak olana kadar eritin, üzerine sıvı yağı da ekleyin ve kaynatın.
- Bu arada yarım su bardağı sütün içine kabartma tozunu katıp karıştırın, beklesin.
- Yağ iyice kaynayınca, ortasını açtığınız unun ortasına dökün ve tahta kaşıkla karıştırın.
- Sütü de katıp iyice karıştırın, biraz soğuyunca un ekleyerek yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp çay tabağı kadar açın, ister kevgirle ister çatalla şekil verip rulo yapın, uçlarını birleştirin.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin.
- İlk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti üzerinde gezdirin ve en az iki saat bekletin.
- Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
İpuçları
- Kıyır olması için yağın kızgın olması gerekiyor.
Yorumlar
Yorum Gönder