KITIR TATLIM
MERHBA SEVGLİ OKUYUCULARIM BU GÜN SİZLERE YİNE DEĞİŞİK BİR TARİF VERCEĞİM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SEVGİLER
Yarım su bardağı tere yağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 Paket kabartma tozu
2 Su bardağı un
Tekrar aldığı kadar un
ŞERBETİ İCİN
3 Su bardağı şeker
3 Su bardağı su
1 Dilim limon
ŞERBETİN YAPILIŞI
Derin bir kaba şekeri ve suyu ekleyip limon dilimini de ekleyip 5 dakika kaynatalim bir kenarda ilimasini bekleyelim
TATLININ YAPILIŞI
Derin bir kaba 2 bardak unu eleyelim bardagin arkasiyla ortasini acalim yarim su bardagi tereyagini berrak olanakadar eritelim üzerine sıvı yağıda ekleyip kaynatalım bu arada yarim su bardaği sütün icine kabartma tozunu katip karistiralim beklesin yag iyice kaynayınca ortasini açtığım unun ortasina doküp tahta kasihla karistiralim ve sutude katip iyice karıştıralım biraz soguyunca un ekleyerek yoguralım ceviz büyüklüğunde bezeler yapıp cay tabagi kadar elimizde acip ister kevgirle isterçatalla sekil verip rulo yapıp uclarini birlestirelim siz istediginiz şekil verebilirsiniz önceden ısıtılmış fırında180 derecede pisiriniz ilk sıcaklığı cıkınca ılık serbeti üzerinde gezdiriniz en az iki saat beklesin uzerini istediginiz gibi susleyebilirsiniz
NOT kıyir olması icin mutlaka yag kizgin olması gerekiyor
afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder