DEĞİŞİK PATLICAN KIZARTMASI

Patlıcan Kızartması Tarifi

Malzemeler

  1. 4 Tane orta boy patlıcan
  2. 1 Çay bardağı buğday unu
  3. 1 Çay bardağı mısır unu
  4. 1 kase süzme yoğurt
  5. 4 Diş sarımsak
  6. Tuz
  7. Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

  1. Patlıcanları alacalı soyup dörde dilimleyin, sapından ayırmayın.
  2. Kaynar suda yumuşayana kadar haşlayıp bir kenarda suyu süzülmesini bekleyin.
  3. Bu arada yağı ocağa koyun ve yağın kızmasını bekleyin.
  4. Bir kaba buğday unu ve mısır ununu karıştırın.
  5. Tuzladığınız patlıcanları un karışımına bulayıp kızartın.
  6. Soğuyan patlıcanları servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurdu ekleyin ve servis yapın.

İpuçları

  • Patlıcanları dondurucudan çıkararak kullanabilirsiniz.
  • Sarımsaklı yoğurdu daha lezzetli hale getirmek için yoğurdu bir süre dinlendirin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar