Ana içeriğe atla
DEĞİŞİK PATLICAN KIZARTMASI
Patlıcan Kızartması Tarifi
Malzemeler
- 4 Tane orta boy patlıcan
- 1 Çay bardağı buğday unu
- 1 Çay bardağı mısır unu
- 1 kase süzme yoğurt
- 4 Diş sarımsak
- Tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
- Patlıcanları alacalı soyup dörde dilimleyin, sapından ayırmayın.
- Kaynar suda yumuşayana kadar haşlayıp bir kenarda suyu süzülmesini bekleyin.
- Bu arada yağı ocağa koyun ve yağın kızmasını bekleyin.
- Bir kaba buğday unu ve mısır ununu karıştırın.
- Tuzladığınız patlıcanları un karışımına bulayıp kızartın.
- Soğuyan patlıcanları servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurdu ekleyin ve servis yapın.
İpuçları
- Patlıcanları dondurucudan çıkararak kullanabilirsiniz.
- Sarımsaklı yoğurdu daha lezzetli hale getirmek için yoğurdu bir süre dinlendirin.
Yorumlar
Yorum Gönder