DEĞİŞİK PATLICAN KIZARTMASI

Kolay Patlıcan Tarifi

DEĞİŞİK PATLICAN KIZARTMASI

Malzemeler

  1. 4 Tane orta boy patlıcan
  2. 1 Çay bardağı buğday unu
  3. 1 Çay bardağı mısır unu
  4. 1 kase süzme yoğurt
  5. 4 diş sarımsak
  6. Tuz
  7. Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

  1. Patlıcanları alacalı soyup dörde dilimleyin, sapından ayırmayın.
  2. Kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın ve bir kenarda suyunu süzülmeye bırakın.
  3. Bu arada yağı ocağa koyun ve kızmasını bekleyin.
  4. Bir kaba buğday unu ve mısır ununu karıştırın.
  5. Tuzladığınız patlıcanları un karışımına bulayıp kızartın.
  6. Soğuyan patlıcanları servis tabağına alın.
  7. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp patlıcanların üzerine koyun ve servis yapın.

İpuçları

  • Patlıcanları dondurucudan kullanıyorsanız, haşlama süresini biraz uzatabilirsiniz.
  • Yoğurdu daha lezzetli hale getirmek için içine biraz zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar