Ana içeriğe atla
DEĞİŞİK PATLICAN KIZARTMASI
Kolay Patlıcan Tarifi
Malzemeler
- 4 Tane orta boy patlıcan
- 1 Çay bardağı buğday unu
- 1 Çay bardağı mısır unu
- 1 kase süzme yoğurt
- 4 diş sarımsak
- Tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
- Patlıcanları alacalı soyup dörde dilimleyin, sapından ayırmayın.
- Kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın ve bir kenarda suyunu süzülmeye bırakın.
- Bu arada yağı ocağa koyun ve kızmasını bekleyin.
- Bir kaba buğday unu ve mısır ununu karıştırın.
- Tuzladığınız patlıcanları un karışımına bulayıp kızartın.
- Soğuyan patlıcanları servis tabağına alın.
- Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp patlıcanların üzerine koyun ve servis yapın.
İpuçları
- Patlıcanları dondurucudan kullanıyorsanız, haşlama süresini biraz uzatabilirsiniz.
- Yoğurdu daha lezzetli hale getirmek için içine biraz zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder