DEĞİŞİK PATLICAN KIZARTMASI

Patlıcan Kızartması Tarifi

DEĞİŞİK PATLICAN KIZARTMASI

MALZEMELER

  1. 4 Tane orta boy patlıcan
  2. 1 Çay bardağı buğday unu
  3. 1 Çay bardağı mısır unu
  4. 1 kase süzme yoğurt
  5. 4 diş sarımsak
  6. Tuz
  7. Kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI

  1. Patlıcanları alacalı soyup dörde dilimleyin, sapından ayırmayın.
  2. Kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın ve bir kenarda suyunun süzülmesini bekleyin.
  3. Bu arada yağı ocağa koyun ve kızmasını bekleyin.
  4. Bir kaba buğday unu ve mısır ununu karıştırın.
  5. Tuzladığınız patlıcanları un karışımına bulayıp kızartın.
  6. Soğuyan patlıcanları servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı yoğurdu ekleyin.
  7. Servis yapın.

İpuçları

  • Patlıcanları dondurucudan çıkararak kullanabilirsiniz.
  • Yoğurdu süzme tercih ederseniz daha lezzetli olur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar