Ana içeriğe atla
DEĞİŞİK PATLICAN KIZARTMASI
Patlıcan Kızartması Tarifi
MALZEMELER
- 4 Tane orta boy patlıcan
- 1 Çay bardağı buğday unu
- 1 Çay bardağı mısır unu
- 1 kase süzme yoğurt
- 4 diş sarımsak
- Tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
- Patlıcanları alacalı soyup dörde dilimleyin, sapından ayırmayın.
- Kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın ve bir kenarda suyunun süzülmesini bekleyin.
- Bu arada yağı ocağa koyun ve kızmasını bekleyin.
- Bir kaba buğday unu ve mısır ununu karıştırın.
- Tuzladığınız patlıcanları un karışımına bulayıp kızartın.
- Soğuyan patlıcanları servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı yoğurdu ekleyin.
- Servis yapın.
İpuçları
- Patlıcanları dondurucudan çıkararak kullanabilirsiniz.
- Yoğurdu süzme tercih ederseniz daha lezzetli olur.
Yorumlar
Yorum Gönder