SAKIZLI MUHALLEBİ

Kolay Bir Sütsüz Tatlı Tarifi

Malzemeler

  1. 1 litre süt
  2. 1 su bardağı buğday unu
  3. 1 su bardağı toz şeker
  4. 2 tane damla sakızı (yoksa iki tane falım sakızı)
  5. 1 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı

  1. Derin bir tencereye sütü boşaltın.
  2. Unu eleyip ekleyin.
  3. Şeker ve damla sakızını ilave edip iyice çırpın.
  4. Pişirmeye başlayın, koyulaşmaya başlayınca tereyağını ve sakızı ekleyin.
  5. Karıştırarak pişirin.
  6. Kare borcamı ıslatın ve karışımı borcama dökün.
  7. Buzdolabında birkaç saat dinlendirin.
  8. İster fındık, ister fıstık ile soğuk servis yapın.

İpuçları

  • Farklı kaplar kullanabilirsiniz.
  • Dinlendirme süresi tatlının lezzetini artırır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar