Ana içeriğe atla
SAKIZLI MUHALLEBİ
Kolay Bir Sütsüz Tatlı Tarifi
Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı buğday unu
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 tane damla sakızı (yoksa iki tane falım sakızı)
- 1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı
- Derin bir tencereye sütü boşaltın.
- Unu eleyip ekleyin.
- Şeker ve damla sakızını ilave edip iyice çırpın.
- Pişirmeye başlayın, koyulaşmaya başlayınca tereyağını ve sakızı ekleyin.
- Karıştırarak pişirin.
- Kare borcamı ıslatın ve karışımı borcama dökün.
- Buzdolabında birkaç saat dinlendirin.
- İster fındık, ister fıstık ile soğuk servis yapın.
İpuçları
- Farklı kaplar kullanabilirsiniz.
- Dinlendirme süresi tatlının lezzetini artırır.
Yorumlar
Yorum Gönder