SAKIZLI MUHALLEBİ

Kolay Bir Sütsüz Tatlı Tarifi

SAKIZLI MUHALLEBİ

Malzemeler

  1. 1 Litre süt
  2. 1 su bardağı buğday unu
  3. 1 su bardağı toz şeker
  4. 2 tane damla sakızı (yoksa iki tane falım sakızı)
  5. 1 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı

  1. Derin bir tencereye sütü boşaltın.
  2. Unu eleyip ekleyin, diğer malzemeleri ilave edin ve iyice çırpın.
  3. Koyulaşmaya başlayınca tereyağını ve sakızı ekleyin, karıştırarak pişirin.
  4. Çırpacakla iyice çırpın.
  5. Kare borcamı ıslatın ve karışımı borcama dökün. (İsterseniz başka kaplar da kullanabilirsiniz.)
  6. Buzdolabında birkaç saat dinlendirin.
  7. İster fındık, ister fıstık ile soğuk servis yapın.

İpuçları

  • Dinlendirme süresi tatlının kıvamını artırır.
  • Farklı kuruyemişlerle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar