Ana içeriğe atla
SAKIZLI MUHALLEBİ
Kolay Sütlü Tatlı Tarifi
Malzemeler
- 1 Litre süt
- 1 su bardağı buğday unu
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 tane damla sakızı (yoksa iki tane falım sakızı)
- 1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı
- Derin bir tencereye sütü boşaltın.
- Unu eleyip ekleyin, diğer malzemeleri ilave edin ve iyice çırpın.
- Koyulaşmaya başlayınca tereyağını ve sakızı ekleyin, karıştırarak pişirin.
- Çırpacakla iyice çırpın.
- Kare borcamı ıslatın ve karışımı borcama dökün. (İsteğe göre başka kaplar da kullanabilirsiniz.)
- Buzdolabında birkaç saat dinlendirin.
- İster antep fıstığı, ister fındık ile soğuk servis yapın.
İpuçları
- Dinlendirme süresi tatlının kıvamını artırır.
- Fındık veya fıstık ile süslemek lezzetini artırır.
Yorumlar
Yorum Gönder