KREMALI MİDİ KABAK ÇORBASI

Kabak Çorbası Tarifi

Malzemeler

  • 2 adet midi kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 parça zencefil (fındık büyüklüğünde)
  • 1 küçük kutu krema
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • Taze nane (yoksa kuru nane)
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Yapılışı

  1. Kabakları iyice yıkayın, üst bölgeden kapak şeklinde açın.
  2. Küçük kaşık yardımıyla çekirdek kısmını çıkarın, geriye kabağın etli kısmı kalacak.
  3. O kısmı tencereye alın, krema ve yeşillikler hariç iri parçalar halinde tencereye koyun.
  4. Üzerine çiğnecek kadar su ilave edip kısık ateşte pişirin.
  5. Nane, dereotu ve maydanozları doğrayın, beş dakika daha kaynatın.
  6. El blenderından geçirin, daha sonra kremayı yavaş yavaş ilave edip bir taşım kaynatın.
  7. Kabaklardan karelerimize koyup üzerini maydanoz ya da nane dereotuyla süsleyin.

İpuçları

  • Bu çorba diğer kabaklarla da yapılabilir; normal balkabağı ve karakabak kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar