Ana içeriğe atla
KREMALI MİDİ KABAK ÇORBASI
Kabak Çorbası Tarifi
Malzemeler
- 2 adet midi kabak
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 parça zencefil (fındık büyüklüğünde)
- 1 küçük kutu krema
- 2 kaşık zeytinyağı
- Taze nane (yoksa kuru nane)
- Maydanoz
- Dereotu
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Yapılışı
- Kabakları iyice yıkayın, üst bölgeden kapak şeklinde açın.
- Küçük kaşık yardımıyla çekirdek kısmını çıkarın, geriye kabağın etli kısmı kalacak.
- O kısmı tencereye alın, krema ve yeşillikler hariç iri parçalar halinde tencereye koyun.
- Üzerine çiğnecek kadar su ilave edip kısık ateşte pişirin.
- Nane, dereotu ve maydanozları doğrayın, beş dakika daha kaynatın.
- El blenderından geçirin, daha sonra kremayı yavaş yavaş ilave edip bir taşım kaynatın.
- Kabaklardan karelerimize koyup üzerini maydanoz ya da nane dereotuyla süsleyin.
İpuçları
- Bu çorba diğer kabaklarla da yapılabilir; normal balkabağı ve karakabak kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder