KREMALI MİDİ KABAK ÇORBASI
Kabak Çorbası Tarifi
Merhaba sevgili okuyucular, bu gün sizlere yeni bir tarif vereceğim. Bu tarifimi yapmaya vesile olan Tansel Bey'e çok teşekkür ederim.
Malzemeler
- 2 Tane midi kabak
- 1 Tane kuru soğan
- 3 Diş sarımsak
- 1 Fındık büyüklüğünde zencefil
- 1 Küçük krema
- 2 Kaşık zeytinyağı
- Taze nane (yoksa kuru nane)
- Maydanoz
- Dereotu
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
Yapılışı
- Kabakları iyice yıkayıp, üst bölgeden kapak şeklinde açalım. Küçük kaşık yardımıyla çekirdek kısmını atalım, geriye kabağın etli kısmı kalacak. Onu da kaşık yardımıyla tencereye alalım.
- Krema ve yeşillikler hariç iri parçalar halinde tencereye koyalım. Üzerinden çıkacak kadar su ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Nane, dereotu ve maydanozları doğrayalım. Beş dakika daha kaynatıp, el blenderından geçirelim.
- Daha sonra kremayı yavaş yavaş ilave edip bir taşım kaynatalım.
- Kabaklardan karelerimize koyup, üzerini maydanoz ya da nane dereotuyla süsleyelim.
İpuçları
- Bu çorba diğer kabaklarla da oluyor; normal balkabağı ve karakabak kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder