KREMALI MİDİ KABAK ÇORBASI

Kabak Çorbası Tarifi

KREMALI MİDİ KABAK ÇORBASI

Merhaba sevgili okuyucular, bu gün sizlere yeni bir tarif vereceğim. Bu tarifimi yapmaya vesile olan Tansel Bey'e çok teşekkür ederim.

Malzemeler

  • 2 Tane midi kabak
  • 1 Tane kuru soğan
  • 3 Diş sarımsak
  • 1 Fındık büyüklüğünde zencefil
  • 1 Küçük krema
  • 2 Kaşık zeytinyağı
  • Taze nane (yoksa kuru nane)
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Yapılışı

  1. Kabakları iyice yıkayıp, üst bölgeden kapak şeklinde açalım.
  2. Küçük kaşık yardımıyla çekirdek kısmını atalım, geriye kabağın etli kısmı kalacak.
  3. Onu da kaşık yardımıyla tencereye alalım.
  4. Krema ve yeşillikler hariç iri parçalar halinde tencereye koyalım.
  5. Üzerinden çıkacak kadar su ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  6. Nane, dereotu ve maydanozları doğrayalım, beş dakika daha kaynatıp el blenderından geçirelim.
  7. Daha sonra kremayı yavaş yavaş ilave edip bir taşım kaynatalım.
  8. Kabaklardan karelerimize koyup, üzerini maydanoz ya da nane dereotuyla süsleyelim.

İpuçları

  • Bu çorba diğer kabaklarla da oluyor: normal balkabağı, karakabak, küçük kabak.

Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar